Myriam Braakhuis

Links op de foto: Myriam Braakhuis

Initiatiefnemer Buurttuin De Dreef: Myriam Braakhuis

Het begon allemaal met een droom; hoe mooi zou het zijn om een tegelplein te veranderen in een groene, bloeiende plek, waar mensen het goed hebben met elkaar? In de zomer van 2019 begon die droom bij mij te leven. Ik werkte toen al bij het Leger des Heils als geestelijk verzorger. Na heel wat verkennende gesprekken en tijden van voorbereiding, ben ik per 1 januari 2021 als missionair werker aan de slag gegaan, aan de Schooneggendreef. Drie dagen in de week mag ik mij inzetten voor Buurttuin De Dreef; ik ben aanspreekpunt en coördineer de activiteiten. Op dinsdag, woensdag en vrijdag ben ik aanwezig.

Ik heb zelf een hele tijd in Overvecht gewoond, net over de Einsteindreef vlakbij de Nijldreef. Nu woon ik nog steeds op fietsafstand: in Tuindorp-Oost. Daar woon ik met mijn man en twee kinderen.
Overvecht is me altijd lief gebleven, een superdiverse wijk waar ontzettend veel gebeurt. Er liggen veel kansen om Overvecht nog mooier te maken en voor meer verbinding te zorgen. Voor mij zijn inspiratie en verbinding kernwoorden in mijn werk. Ik zoek steeds naar inspiratie en ik hoop dat we dat met elkaar kunnen delen. In de Buurttuin hoop ik dat er verbinding tot stand komt: tussen mensen onderling, tussen mensen en de natuur en ook tussen mensen en dat wat ons overstijgt, het Hogere, waar we niet altijd woorden voor hebben; maar wat we wel kunnen ervaren.